fbpx
 

Vriendenweekend Belgrado

Vriendenweekend Belgrado

Vriendenweekend Belgrado hoe hij er voor ons het beste uit moet zien. Ik ben Siem en heb een stuk ervaring opgeschreven over onze trip naar Belgrado.

Bij aankomst zijn we verwelkomt door PartyinBelgrado.nl op het vliegveld gaan we door het het hotel om in te checken.

Het zit ons mee, het is begin juni en de temperatuur ligt rond 30 graden. Dit Vriendenweekend in Belgrado  begint dan ook zoals we een vriendenweekend willen beginnen.

Vanuit het hotel vertrekken we zonder kaart maar met camera’s en dorst om de stad op de bonnefooi te verkennen. Een stukje lopen, wat drinken op een terrasje, weer een stukje lopen, een ijsje, weer een stukje lopen. Op het gemak de stad verkennen. Het straatbeeld is opmerkelijk: kale, grauwe “oostblok” gebouwen afgewisseld met gebouwen met schitterende façades.

 

Ik schrijf bewust facades, want zowel bij de oostblok gebouwen als bij de schitterende gebouwen is het steeds maar weer de vraag wat je aan de binnenkant aantreft.

Zo treffen we bijvoorbeeld een kunstenaar in zijn atelier in een grauw oostblok pand, en zien we in de Crkva Svetog Marka (kerk) dat de buitenkant beduidend mooier is dan de kale, grijze binnenkant.

 

Chillen in het park met “hangouderen”

Belgrado beschikt over een schitterend fort Kalemegdan met aangrenzend stadspark. Na een lange dag de stad verkennen is dit de ideale plek om onder het genot van een drankje de dag door te nemen en later de zon onder te zien gaan. Samen met onze host ” Bane” die voor PartyinBelgrado werkt hebben we alle mooie stukken gezien van de stad.

2-city-center-ebike-min

Party In Belgrade - Activities - Belgrade Under Belgrade

 

Het verbaasd ons dat er in het park relatief weinig toeristen zijn. Vooral de locals gebruiken het park om te picknicken, te relaxen of vrienden te ontmoeten.

Het monument “Victor” bij het Kalemegdan fort in Belgrado gedenkt de Servische victorie in de Balkan oorlogen en de Eerste Wereldoorlog.

 

Rode Ster Belgrado, stadstrand Ada en het Nikola Tesla Museum.

Het mooie aan een stad zonder kaart (of met iemand die niet zo goed is in kaartlezen) verkennen, is dat het je op plekken brengt die je anders nooit gezien zou hebben.

Zo kwamen wij door het pakken van de verkeerde tram bij toeval bij de St. Sava kerk, de grootste orthodoxe kerk in de wereld.

De St. Sava kerk is zowel van buiten als van binnen erg mooi.

Home_WHAT’S-NEW_Why-us

Op 5 minuten lopen van de St. Sava kerk (we konden de lichtmasten zien), ligt het voetbalstadion van Rode Ster Belgrado.

Het stadion zag er zo verpauperd uit aan de buitenkant, dat we ietwat terughoudend waren met naar binnen gaan. Gelukkig hebben we ons daar snel overheen gezet, want we konden het stadion in en hebben zelfs op de middenstip gestaan.

 

Zitplaatsen genoeg in het stadion.

stadion rode ster belgrado · albumelement

Vanaf het voetbalstadion hebben we maar een taxi gepakt naar stadstrand Ada (helaas, geen foto’s) wat een erg relaxte plek is om een middagje door te brengen.

Ook hier nauwelijks toeristen maar voornamelijk locals die in de rivier zwemmen of genieten op één van de vele terrasjes langs de rivier.

Tesla Museum

Nog een aanrader wanneer het weer bijvoorbeeld wat minder is (zoals bij ons de laatste dag): het Nikola Tesla museum.

Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaanse uitvinder die zijn bijdrage heeft geleverd aan een hele hoop apparaten die we vandaag de dag nog gebruiken. In het museum kun je een korte documentaire over zijn leven kijken en een rondleiding inclusief demonstratie van zijn bekendste uitvindingen, de Tesla Tower, behoort ook tot de mogelijkheden.

Vervolgens zijn we s’avonds nog goed op stap gegaan met de hele groep, tafels met flessen stonden klaar en we konden zo naar binnen lopen zonder rij. Ideaal als je met een vriendenweekend weg bent, soms kom je niet eens binnen omdat je alleen maar met mannen bent.

Kudo’s voor Partyinbelgrado hoe ze dit regelen!

VIP PARTY PACKAGE

De dag erna werden we door een prive busje opgehaald en zijn we naar het vliegveld gebracht. Ook dankzij onze lokale host Bane werden wij met een ontbijtje verrast. Top vriendenweekend in Belgrado gehad en we gaan dit zeker nog een keer doen.

Door: S. Minkenberg

Wil jij ook naar Belgrado? Boek vandaag je reis met ons.

Boek dan vandaag nog je pakketreis naar Belgrado voor jou en je vrienden!

INTERESSE?Whatsapp us!